Om Investio

Jeg har gjennom «voksenlivet» levd ganske behagelig. Med ok inntekt og lite selvdisiplin har jeg brukt mye penger. For det meste har pengebruken vært slik at kontoen var tom når lønninga kom, men noen måneder har forbruket vært større. Det har særlig vært i forbindelse med ferie, reiser eller uforutsette utgifter. Samtidig har stress ført til at jeg i perioder har brukt mye penger på usunn mat og godteri.

Alt dette har egentlig gått greit, jeg har hatt sånn passe kontroll på økonomien og vekta. Boliglån er betalt som avtalt og jeg og samboeren min har kunne reise og kjøpte oss i fjor ny bil. Likevel sto jeg, etter en lengre periode med høyt stress både på jobb og privaten, en dag «plutselig» med omkring 100.000kr i ulike typer kortsiktig gjeld. Et par kredittkort, noen avbetalinger og et lite forbrukslån fra en tidligere refinansiering. Oppi alt dette ble jeg pappa og så et tall på baderomsvekta som skremte meg.

Det var her jeg bestemte meg. Fra nå av skal (må!) jeg ta noen tak i økonomien.

Siden jeg alltid har likt å skrive og vært interessert i å lage nettsider, har jeg laget denne siden for å samle de rådene som funker for meg slik at jeg kan dele de med deg. I bloggen skriver jeg om min egen reise og privatøkonomi, mens mer generellt innhold legges ut som guider på forsiden.

Mitt mål er å kvitte meg med kortsiktig gjeld, bygge opp en bufferkonto og få en generell sunn økonomi. Samtidig ønsker jeg ikke å leve som en asket. Livet er til for å leves, så jeg forsøker å balansere fornuft og nytelse. Heng med, så kanskje du finner noen råd eller blir motivert til din egen reise!

– A